PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: Otkriveni počinitelji 11 teških krađa!

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji...

397

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su četiri kaznena djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji. Po dva kaznena djela počinjena su na području Siska i Petrinje. Počinjene su tri krađe i jedna prijevara.

Na prometnicama su zabilježene četiri prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta. Dvije nesreće zabilježene su na području Siska, te po jedna na području Kutine i Hrvatske Kostajnice.

Otkriveni počinitelji 11 teških krađa provaljivanjem

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 29, 34 i 48 godina. Njih se sumnjiči da su na području Siska, Kutine i Popovače od 5. studenoga prošle, do 25. siječnja ove godine, počinili ukupno 11 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, i to u osam obiteljskih kuća i tri stana. Od spomenutih teških krađa četiri su u pokušaju. Krali su razni zlatni nakit i bižuteriju, satove, mobitele, alkoholna pića i prehrambene artikle, a ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 21.700 kuna. Dio ukradenih predmeta je pronađen, te će biti vraćen vlasnicima, dok su osumnjičeni nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za djela koja su počinili, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

VEZANE VIJESTI
Provalio u crkvu pa ukrao krunicu s kipa

Građanin dragovoljno predao dvije bombe

Policiji u Dvoru građanin je dragovoljno predao dvije ručne bombe M-75, te slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

Podsjećamo – još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

VEZANE VIJESTI
GLINA Policija traga za provalnikom u kuću u Bijelim Vodama

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

S pružnog vozila ukradena dva akumulatora

Policiji je prijavljena krađa počinjena od 31. listopada do 5. studenoga prošle godine na izvlačnom kolosijeku Željezničkog kolodvora u Ulici Božidara Adžije u Sisku. Tamo je nepoznati počinitelj s pružnog vozila za održavanje pruge demontirao i ukrao dva akumulatora. Po dostavljenom odštetnom zahtjevu oštećene tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, materijalna šteta iznosi 1720 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, te se traga za počiniteljem.

VEZANE VIJESTI
Vozač kamiona s A3 predan pritvorskom nadzorniku

S terase ugostiteljskog objekta ukradena rashladna vitrina

Nepoznati počinitelj je u poslijepodnevnim satima 27. siječnja u Ulici Ivana Mažuranića u Petrinji, iskoristio odsutnost 60-godišnjeg vlasnika i sa šanka terase ugostiteljskog objekta ukrao rashladni uređaj. Od oštećenog, koji materijalnu štetu procjenjuje na oko 2500 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here