Pulski umirovljenici zaželjeli zdravu i uspješnu godinu ispijajući šampanjac u moru

61

Dok je većina nas u novu godinu ušla grijući se u toplom kutku, pulski umirovljenici su prvi dan nove godine proslavili kupanjem u moru.

Društvo od četrdesetak kupača predvođeni 80- godišnjom Almom Šešijom i 70-godišniom Laurom Sindik blagdane je proslavilo ispijajući šampanjac u moru od samo 12 stupnjeva, te na taj način sugrađanima poželjelo zdravu, uspješnu i sretnu godinu.

Najmlađa kupačica je bila sedmoipolgodišnja Lana.

‘Već 20 godina ja Božić, ali i Novu godinu dočekujem kupajući se u moru. Ne bih to ni za što propustila. Tajna je u tome da se ne smije niti jedan dan plivanja izostaviti, dakle valja se kupati 365 dana u godini’, priča baka i prabaka Alma Šešlija koju ćete svako jutro u svako doba godine na Valsalinama zateći u 10 sati.

‘ Imala sam brojne bolesti i operacije, ali me je more spasilo. Zbog karcinoma odstranjena mi je lijeva , a potom i desna dojka , operirana mi je maternica i jajnici. Prije 20 godina oboljela sam na pluća , i dobila bronhijalnu astmu, oboljela od dijabetesa. No kada sam otišla u mirovinu, odlučila sam drastično promijeniti svoj život. Prodala sam automobil i počela hodati , a prije 20 godina počela sam plivati jednog svibnja i nastavila 365 dana .’- priča Alma Šešlija koja ne pamti kada je imala gripu ili običnu prehladu.

Zaključuje kako je more najjeftiniji lijek za one koji, poput nje, žive sa oko 1400 kuna mirovine.

 

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here