Radovi na projektu “Ekološki centar – Vrata Zrinske gore” napreduju prema planu

Obilazak radova na sanaciji i dogradnji objekta u sklopu projekta "Ekološki centar - Vrata Zrinske gore"

145

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave za dodjelu ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji objekta DIC-a u „Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore“ te potpisanog Ugovora za izvođenje istih, u sklopu Projekta izvode se radovi na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji objekta DIC-a u „Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore“.

Kako napreduju radovi, došao se osobno uvjeriti privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje Ante Marić.

Projekt „Ekološki centar – Vrata Zrinske gore” imat će za svrhu uređenje postojećeg objekta Dječjeg istraživačkog centra u prostor Ekološkog centra namijenjenog održavanju odgojno-obrazovnih i istraživačkih programa s ciljem očuvanja i promocije prirodne baštine na području Sisačko – moslavačke županije, naročito grada Petrinje i područja ekološke mreže – Zrinske Gore. Osim uređenja i opremanja Centra, projektom će se provoditi edukativne i promotivne aktivnosti te izrađivati potrebna dokumentacija.

O rokovima i obvezama vezanima uz projekt više je rekla članica Projektnog tima Zlata Jajčinović.

Kada kompletni radovi budu završeni, Centar će biti otvoren tijekom cijele godine, a u  sklopu njega će se nalaziti edukacijske dvorane,  izložbeni prostor, stručna knjižnica te smještajni dio predviđen za smještaj tridesetak posjetitelja. Edukaciju  će  provoditi partner, Javna ustanova u skladu sa svojim stručnim kapacitetima i znanjima, a osim ciljanim skupinama  s  područja  županije,  edukacije  će biti  na  raspolaganju cijelom području RH.

Kako je  projekt usmjeren na  jedno područje ekološke mreže i prirodne baštine SMŽ, čvrsta suradnja s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima SMŽ omogućit će da ovo područje postane atraktivno, ali da njegov daljnji razvoj bude održiv i u skladu s činjenicom da se radi o zaštićenim dijelovima prirode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here