Ramljak podnio neopozivu ostavku

432

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak jučer je podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, potvrđeno je danas iz Agrokora.

Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: „Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci“, priopćeno je iz Agrokora.

VEZANE VIJESTI
KUŠČEVIĆ PODNIO OSTAVKE

Podsjetimo, Ramljak se pod pritiskom javnosti našao krajem siječnja, kada su mediji objavili da je za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja za poslove savjetovanja tjedno dobiva gotovo 250.000 kuna, što je u javnosti izazvalo rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa Ante Ramljaka.

Radi afere proteklog je tjedna održana i sjednica Saborskog odbora za gospodarstvo na kojoj je Ramljak poručio kako je spreman snositi odgovornost ukoliko saborski zastupnici i Vlada utvrde da je kompromitirao postupak izvanredne uprave.

VEZANE VIJESTI
Plenković prihvatio Krstičevićevu ostavku

Foto: snimak zaslona

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here