Hvala za humanost, požrtvovnost i pomoć najpotrebitijima!

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, petrinjski je gradonačelnik Darinko Dumbović tradicionalno organizirao prijem na kojem je medicinskim sestrama i tehničarima, uz čestitke, zahvalio na svemu što svakodnevno čine u svom poslu, naročito u vrijeme borbe protiv koronavirusa

2076

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, petrinjski je gradonačelnik Darinko Dumbović 12. svibnja tradicionalno organizirao prijem na kojem je medicinskim sestrama i tehničarima, uz čestitke, zahvalio na svemu što svakodnevno čine u svom poslu, naročito u vrijeme borbe protiv koronavirusa.

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. Obilježavanju su se pridružili i petrinjski medicinari, njih više od 100 za koje je Grad pripremio poklon pakete petrinjske Zelene kuće.

Dumbović je na prijemu izrazio zadovoljstvo što u kontinuitetu na ovaj dan može biti uz njih te im izraziti zahvalnost na svemu onome što rade, na nesebičnoj skrbi i brizi za naše pacijente, naglasivši kako je ovaj dan prilika za uputiti snažnu poruku o tome koliko su medicinske sestre i njihov posao značajni u čitavom zdravstvenom sustavu.

„Ovo što radimo ne radimo ni zbog čega drugog nego zbog poštovanja. Jednostavno, kad dođe trenutak i taj vaš dan, treba vam reći jedno veliko hvala! Hvala vam što ste izabrale jedno od najhumanijih poziva koje postoji na svijetu. To su teški poslovi. Vi u svom poslu preuzimate odgovornost, a ta odgovornost nije mala. Nastojao sam kao gradonačelnik da vas obiđem ili da vas primim ovdje u gradskoj vijećnici i da s određenom simbolikom obilježimo vaš dan. Ovaj put taj dan ima dodatnu simboliku. Dodatno me ponukalo i ovo vrijeme pandemije koronavirusa u kojem smo svi bili izloženi bolesti. U tom cijelom svijetu pandemije, netko preuzima odgovornost, netko je najviše izdržao – to ste vi!“.

Gradonačelniku se na činjenici kako ih niti ove godine nije zaboravio zahvalila glavna medicinska sestra petrinjskog Odjela pulomologije i produženog liječenja Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak Slavica Marijašević.

„Svake godine gradonačelnik prepoznaje i ističe važnost našeg rada. Svake nam se godine obrati s prigodnom čestitkom, bilo da nas posjeti ili nas ugosti ovdje u gradskoj vijećnici kako bi nam se zahvalio za našu humanost, požrtvovnost i rad usmjeren prema drugima, odnosno pomoć najpotrebitijima. Još jednom, hvala vam najljepša“.

Mnogi ovu profesiju smatraju jednom od najplemenitijih. Posao medicinskih sestara nije lak, a uvjeti za njegovo obavljanje često i nisu najpovoljniji. Na svemu što čine, na svoj pažnji, skrbi i brizi, uz čestitke povodom Međunarodnog dana sestrinstva i mi upućujemo jedno veliko hvala!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here