Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja Sisačko-moslavačke županije

737

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 4. Pravilnika o stipendiranju studenata s područja Sisačko-moslavačke županije kroz mjere pronatalitetne politike, župan Sisačko-moslavačke županije dana 10. ožujka 2017., donio je Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja Sisačko-moslavačke županije za akademsku godinu 2016./2017. Dodijelit će se ukupno 25 stipendija za koje se novčana sredstva osiguravaju u proračunu Sisačko-moslavačke županije. Visina stipendije iznosi 700 kn, a isplaćuju se jednom mjesečno tijekom cijele godine.
Pravo na stipendiju i druge potpore mogu ostvariti redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije i ako nisu korisnici stipendija ili potpora iz drugih izvora. Na natječaj se mogu javiti studenti: preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, stručnog studija, specijalističkog diplomskog stručnog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, student koji je u prethodnoj godini studija ostvario 50 ECTS, studenti prve godine koji imaju prosjek ocjena završnog razreda u srednjoškolskom obrazovanju 3,50, studenti koji nemaju status apsolventa i studenti iz obitelji s troje i više djece.
Uvjeti na temelju kojih se dodjeljuju stipendije su: uspjeh, postignuća na natjecanjima i obiteljski status (obitelj s troje i više djece).
Natječaj traje do 2. travnja 2017., a više informacija možete pronaći na stranici SMŽ www.smz.hr, u kategoriji Prosvjeta, kultura, sport.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime