Reakcija gradonačelnika Dumbovića: Roditelje i djecu “kupuju” izletima

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović reagirao na "mutne igre"

846

Gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović objavio je Priopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti!

“Da li je ovo moguće?
Da li je ovo istina?

Kao saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a prije svega kao građanin koji se gotovo dva desetljeća bori za zaštitu Zrinske gore postavljam ova pitanja svim nadležnima, od Ministarstva obrazovanja i ministrice Divjak, do ravnatelja Osnovne škole Dvor, ali i župana Žinića i nadležnih u Sisačko – moslavačkoj županiji , koja je i osnivač Osnovne škole Dvor.
Ako je ovo istina, onda se radi o neviđenom skandalu, koji potvrđuje sve “mutne igre “ oko odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.
Do sad smo samo slušali kako se roditelje i djecu “ kupuje” slatkišima i darovima, neke i kompjutorima, a sad imamo pred sobom pisani dokaz.
Fond za financiranje razgradnje NEK ( Nuklearne elektrane Krško) financira troškove odlaska djece na terensku nastavu iz Dvora u Zagreb!?!?!?
Od svih mogućih donatora baš se Fond za financiranje razgradnje NEK javio kako bi upravo djeci iz Dvora velikodušno financirao prijevoz u Zagreb?

Moje aktivnosti oko ovog problema župan Žinić je više puta okarakterizirao kao “politikanstvo”, i da spadam u one koji “ iz neznanja vode negativnu kampanju”.
Ako je to što radim “neznanje” , onda sam ja ponosan što se u tom neznanju borim za Banovinu i Sisačko – moslavačku županiju, za prirodna bogatstva ovog kraja, kestenove šume, najveće u Europi, čistu i nezagađenu prirodu, za ruralni razvoj i ekološku proizvodnju kojoj ne treba markica takvog otpada .
Krajnje je licemjerno da nakon takvog stava župan dolazi u Petrinju pričatii o zaštiti Zrinske gore.

I ne vrijedi se županu zaklinjati u demografsku obnovu, bogatu povijest Banovine, Zrinske i Frankopane, Domovinski rat..otišli su mladi, a uz ovakvu politiku, otići će još mnogi, ostat će nam prazna ne samo Banovina, već i veliki dio naše županije jer SMŽ trajno zaostaje u razvoju.”

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime