Jednostavan recept za rolice s piletinom za svačiji je ukus stoga je idealan za večeru u društvu.
Potrebno:
- Piletina (količina po želji)
- Tijesto za pizzu (kupovno ili domaće – recept niže u članku)
- Sir
- Luk
- Paprika
- Umak za roštilj (BBQ sos)
- Umak od rajčice
- Začini: 1/3 žličice soli, origana, peršina, Vegete te mljevene paprike
- Slanina
- Kiselo vrhnje
Priprema:
Na laganoj vatri kratko popržiti piletinu, potom je rukama istrgati na manje komade. Tijesto za pizzu premazati mješavinom umaka za roštilj i umaka od rajčice, potom naslagati pileće meso, luk, papriku, ribani sir te začiniti mješavinom origana, Vegete, mljevene paprike, soli i peršina ( 1/3 čajne žličice od svakog začina) i zarolati tijesto ( po želji ili narezati na manje rolice ili samo zarezati i tako peći ). Na tijesto posipati sir i prekriti slaninom.
Rolicu potom smjestiti na papir za pečenje i peći na 220 C cca 15 minuta.
Servirati uz vrhnje. U slast!
TIJESTO ZA PIZZU:
Potrebno:
- 1 vrećica DI-GO kvasca
- 40 dkg brašna
- sol, papar
- 1,5 dl vode
- 1 dl mlijeka
- 0,5 dl ulja
- 2 dkg maslaca
Priprema:
Izmiješati brašno s instant kvascem, dodati ulje, maslaca, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.
Umijesiti meko tijesto i razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti čistom krpom i ostaviti da leži oko 20 minuta. Nakon 20 minuta tijesto je spremno za daljnju pripremu rolica.