Rolana piletina

2277

Jednostavan recept za rolice s piletinom za svačiji je ukus stoga je idealan za večeru u društvu.

Potrebno:

  • Piletina (količina po želji)
  • Tijesto za pizzu (kupovno ili domaće – recept niže u članku)
  • Sir
  • Luk
  • Paprika
  • Umak za roštilj (BBQ sos)
  • Umak od rajčice
  • Začini: 1/3 žličice soli, origana, peršina, Vegete te mljevene paprike
  • Slanina
  • Kiselo vrhnje

Priprema:

Na laganoj vatri kratko popržiti piletinu, potom je rukama istrgati na manje komade. Tijesto za pizzu premazati mješavinom umaka za roštilj i umaka od rajčice, potom naslagati pileće meso, luk, papriku, ribani sir te začiniti mješavinom origana, Vegete, mljevene paprike, soli i peršina ( 1/3 čajne žličice od svakog začina) i zarolati tijesto ( po želji ili narezati na manje rolice ili samo zarezati i tako peći ). Na tijesto posipati sir i prekriti slaninom.

Rolicu potom smjestiti na papir za pečenje i peći na 220 C cca 15 minuta.

Servirati uz vrhnje. U slast!

TIJESTO ZA PIZZU:

Potrebno:

  • 1 vrećica DI-GO kvasca
  • 40 dkg brašna
  • sol, papar
  • 1,5 dl vode
  • 1 dl mlijeka
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dkg maslaca

Priprema:

Izmiješati brašno s instant kvascem, dodati ulje, maslaca, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.

Umijesiti meko tijesto i razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti čistom krpom i ostaviti da leži oko 20 minuta. Nakon 20 minuta tijesto je spremno za daljnju pripremu rolica.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime