Poljoprivredna proizvodnja, uređenost okućnice, gostoprimstvo te koliko zapravo doprinosi svojoj sredini samo su neki od kriterija koje mora ispuniti seoska žena da bi ponijela titulu najuzornije, a sve njih ima Romina Zadravec iz Kusanovca, koja je proglašena najuzornijom seoskom ženom Zagrebačke županije.

Izbor između pet kandidatkinja, koje su ove godine sudjelovale u natječaju, bio je težak, a proglašenje pobjednice, kao i dvije pratilje, održan je na Izletištu Mlin iz bajke u Bregani. Više o načinu odabira kazala je predsjednica žirija Gordana Matašin.

 
Romina Zadravec s obitelji se bavi proizvodnjom sira. Dnevno od 300-tinjak litara mlijeka prave mliječne proizvode, najčešće svježi sir i vrhnje, po kojima je ovaj kraj poznat, no tu su i kuhani sirevi, fete, škripavac…Romina Zadravec kazala je što joj nagrada najuzornije seoske žene znači.

 
Romina je aktivna u zajednici, a trenutno obnaša funkcije predsjednice Udtuge malih sirara Zagrebačke županije Sirek, te udruge malih sirara Hrvatske Sircro. Obiteljski sirevi redovno dobivaju priznanja na natjecanjima.

 
Osim najuzornije žene, birane su i dvije pratilje, Ivanćica Benko iz Dijaneša i Monika Bakonji iz Strmca. Ivanćica Benko kazala je više o svojim aktivnostima u zajednici.

 

Izbor za najuzorniju seosku ženu prva je počela provoditi Zagrebačka županija, a zašto, objasnio je župan Stjepan Kožić, koji je prisustvovao proglašenju ovogodišnje pobjednice.

 
Romina Zadravec te pratilje Ivanćica Benko iz Dijaneša i Monika Bakonji iz Strmca predstavljat će Zagrebačku županiju na državnom izboru za najuzorniju seosku ženu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime