Rukomet: Željko Babić novi izbornik

475

Novim izbornikom hrvatske muške rukometne reprezentacije izabran je Željko Babić, aktualni trener bjeloruskog Meškova iz Bresta, te bivši pomoćnik donedavnog izbornika Slavka Goluže, a u njegovu će novom stručnom stožeru ulogu pomoćnog trenera imati bivši reprezentativac Petar Metličić, objavljeno je nakon sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u petak.

UO HRS-a je odluku o Babićevom imenovanju donio jednoglasno, kao što je jednoglasno za novog izbornika ženske reprezemntacije imenovao aktualnog trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena koji je ranije vršio i dužnost izbornika ženske juniorske reprezentacije.

Prvi zadatak pred novim izbornikom rukometaša je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, a prvi natjecateljski dvoboji bit će oni protiv Norveške 29. travnja u gostima, te uzvratni susret 3. svibnja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija odigrat će i utakmice protiv Nizozemske i Turske.

Izbornik Mrđen će sa ženskom rukometnom reprezentacijom pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Danskoj koje će se održati od 5. do 20. prosinca, a sredinom lipnja će snage odmjeriti s reprezentacijom Švedske.

Naš proslavljeni reprezentativac Ivano Balić u petak je potvrđen na mjesto koordinatora za muški rukomet, a tu je dužnost preuzeo od Zorana Gobca koji će ostati potpredsjednik HRS-a i nastavit će pratiti muški rukomet, te usuglašavati komunikaciju prema Upravnom odboru. Za sve druge stožere po drugim selekcijama čekat će se prijedlog novog koordinatora i izbornika cijelog stručnog tima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime