Ruže uz Međunarodni dan žena

Čelnici Sisačko-moslavačke županije simbolično darivali žene širom županije

2006

Međunarodni je dan žena! Prigodno su ga obilježili i čelnici Sisačko – moslavačke županije dijeleći ženama ruže u Topuskom, Sisku i Popovači.

U pratnji ravnatelja Lječilišta Topusko dr. Domagoja Moslera, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić obišao je zgradu Lječilišta i Top termi kako bi zaposlenicama čestitao Međunarodni dan žena. Uloga žene u društvu je jako bitna, naglasio je tom prilikom Žinić: „Drago mi je da je hrvatsko društvo došlo do tog stupnja razvoja da je žena postala ravnopravni član društva, i mislim da se u ovoj državi sve žene osjećaju ugodno. Naravno da ima još uvijek obespravljenih žena koje su tlačene i mobingirane ili u društvu ili u obitelji. Čestitam svim ženama Sisačko-moslavačke županije Međunarodni dan žena sa željom uloga, položaj i pozicija žene budu još povoljniji.“

Župan je zaposlenicama simbolično i prikladno poklonio ružu, podsjetivši da skoro 80% zaposlenih u ustanovi u Topuskom čine žene.  Davorka Palčić radi 20 godina u Lječilištu Topusko i nije očekivala ovakav poklon: „Nisam ovo očekivala, moram priznati. Jako lijepa gesta i baš sam iznenadila. To je sitnica, mali znak pažnje, ali puno znači!“

Osim zaposlenica, svoju ružu dobile su i žene koje su se našle na putu županovog obilaska, dok je on od svake dobio veliki osmjeh.

Čestitajući Međunarodni dan žena, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak je ružama darivao djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i sisačkog Doma zdravlja:

„Sisačko-moslavačka županija pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana žena kada slavimo društvenu, ekonomsku, političku ravnopravnost žena. Žene su majke koje donose život, brinu o djeci, brinu o kući, a uz to obavljaju svoja redovita zvanja, zanimanja. Žene su vrlo aktivne u društvenom životu i često su upravo žene predsjednice udruga koje brinu o potrebitima i na taj način pokazuju posebnu empatiju i senzibilitet prema ranjivim skupinama našeg društva. Koristim ovu prigodu da svim ženama čestitam Međunarodni dan žena“, poručio je Celjak.

„Svim ženama, majkama, djevojkama želim čestitati i izraziti najljepše želje povodom Međunarodnog dana žena“, poželjeo je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec koji je u povodu Međunarodnog dana žena čestitao i poklonio ruže zaposlenicama Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime