Ružičasti listopad u Glini i Hrvatskoj Kostajnici

161

Ružičasti listopad je nacionalna javnozdravstvena kampanja namijenjena ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.

Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena. Vodeći se time, Udruga je odlučila pokrenuti projekt Mama budi zdrava namijenjen ženama mlađim od 50 godina, uvažavajući činjenicu da je starijim ženama iz ruralnih područja teže organizirati odlazak na mamografiju pozvali su na suradnju i društva Crvenog križa koja će u tome pomoći.

Tom prigodom se da se u Glini 12. listopada u suradnji sa Srednjom školom Glina održava akcija Ružičasti listopad s početkom u 13:00.

Isto tako, akcija Ružičasti listopad održava se istoga dana i u Hrvatskoj Kostajnici u suradnji sa Srednjom školom Ivana Trnskog s početkom u 10:30.

Ovom prilikom bit će snimljena fotografija učenica i učenika u ružičastoj vrpci koju će formirati svojim tijelima, a svako dijete odnijet će majci edukativni letak Mama budi zdrava i time potaknuti svijest o važnosti prevencije raka dojke.

Foto: svezanju.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here