SDP i IDS čekaju odgovor DIP-a o tome tko će brojati glasove

Pronađen još 41 listić koji je proglašen nevažećim

204
izbori

I SDP i IDS podnijeli su prigovore u vezi s prebrojavanjem listića u Istarskoj županiji za izbor župana i sada čekaju odgovor Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje ima rok od 48 sati da se očituje.

Između Borisa Miletića iz IDS-a i Danijela Ferića iz SDP-a prema rezultatima DIP-a razlika je u 54 glasa, a nakon što je SDP tražio prebrojavanje na 12 izbornih mjesta, našli su, kako tvrde, još 41 listić koji ide u korist Ferića, a proglašen je nevažećim. Zato su uputili prigovor DIP-u da se prebroje svi listići i da se očituju o aktualnoj situaciji.

„Državno izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati da nam kaže uvažava li naš prigovor. Cijeli ili djelomičan. To bi možda moglo biti već u subotu, ako ne, onda u ponedjeljak jer je četvrtak bio blagdan. Željeli bismo pregledati izborni materijal u još 29 izbornih jedinica. I nama i IDS-u se žuri da nam kažu prihvaćaju li naš prigovor ili ne. Nas zanima i tko će brojiti glasove i hoće li se dizati birački odbori. Ovaj put su to bili samo promatrači u 12 izbornih jedinca”, kaže Sanja Radolović iz SDP-a.

Dodaje da su našli raznih nepravilnosti te da su listići za Danijela Ferića bili na hrpi za Borisa Miletića, ali da je bilo i obrnute situacije.

Iz IDS-a su rekli da su uložili prigovor s valjanom argumentacijom. Ne bi ulazili u detalje prigovora jer u skladu s ranijim izjavama i stavom, kako kažu, ne žele vršiti pritisak na izborna tijela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime