Sisački HDZ traži novi pravilnik o plaćanju dječjih vrtića

158

Sisački HDZ predložio je da se roditelji djelomično oslobode plaćanja dječjih vrtića za djecu koja su tijekom mjeseca u samoizolaciji, bez obzira na to je li to u kontinuitetu ili ne.

Sadašnjim pravilnikom djeca moraju opravdano izostati iz vrtića u kontinuitetu 15 dana kako bi roditelj ostvario pravo na plaćanje polovice iznosa, izvijestili su iz sisačkog HDZ-a na konferenciji za novinare.

“Znači, imamo slučaj djece koja početkom mjeseca završe u samoizolaciji, pa se vrate, primjerice, 10-og u mjesecu, pohađaju par dana vrtić i opet završe u samoizolaciji, pa se ponovo vrate pred kraj mjeseca, čime efektivno pohađaju vrtić četiri-pet radnih dana, no roditelji moraju platiti punu cijenu, jer se priznaje tek 15 dana u kontinuitetu”, navodi u priopćenju predsjednik sisačke Gradske organizacije HDZ-a Tomislav Kralj.

S obzirom na nove okolnosti i uvjete u kojima radimo i borimo se protiv epidemije korona virusa, najmanje što možemo učiniti za sisačke roditelje je ova inicijativa, ustvrdio je i predložio da se roditelje, kada dijete ne može pohađati vrtić zbog samoizolacije, treba osloboditi plaćanja vrtića 50 posto, umjesto inzistirati na izostanku 15 dana u kontinuitetu.

Sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček zamjerio je “što još nije reagirala na ovu situaciju” i spomenuo primjer Bjelovara i Velike Gorice koji su donijeli odluke o olakšicama.

“Ako gradonačelnica ne pokrene propisanu proceduru prema toj inicijativi, uputit ćemo je na prvu iduću sjednicu Gradskog vijeća i očekujemo da je podupru i ostali vijećnici”, dodao je Kralj.

Sisačka gradonačelnica nije željela komentirati tvrdnje iz HDZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime