SISAK Izgradnja novog mosta na rijeci Odri u punom jeku

Izgradnja pristupne ceste i Odranskog mosta bolje će prometno povezati ovaj dio Sisačko-moslavačke županije s ostatkom RH

199

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i predstavnici Hrvatskih cesta obišli su gradilište novog mosta preko rijeke Odre.

Tom prilikom župan je podsjetio da je prije tri mjeseca obilježen početak radova na izgradnji prometnice koja obuhvaća izgradnju novog mosta preko rijeke Odre u Sisku:

“Vrijednost cjelokupne investicije koja obuhvaća izgradnju mosta i buduću spojnu cestu je 64 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste d.o.o. Investicija predviđa obnovu spojne ceste koja se proteže od Zagrebačke ceste, ključne prometnice na ulasku i izlasku iz Siska, do budućeg čvora „Sisak“ u sklopu autoceste Lekenik – Sisak.

Izgradnja mosta i spojne ceste na autocestu započela je u listopadu 2021. godine, a predviđen završetak radova je 20 mjeseci. Do kraja 2022. godine tako će završiti radovi na donjem ustroju mosta, unutarnjoj i vanjskoj odvodnji prometnice, izradi nasipa ceste i pristupa mostu te na zemljanim radovima na kružnom toku „Staro Pračno“. Planiran je i završetak dijela rekonstrukcije pristupne ceste benzinskoj postaji INA na Zagrebačkoj ulici te obrambenog nasipa rijeke Odre u zoni izgradnje mosta „Odra“.

Drago mi je što se izvedba radova na gradilištu odvija prema predviđenom planu i ovakvi su nam projekti važni za svakodnevni život svih stanovnika ovog područja. Realizacijom ovog projekta Sisak će dobiti napokon ulaz u grad kakvog svi zaslužujemo, a osim ovog ulaza vrše se radovi i na ulazu u Sisak s petrinjske strane, tamo se izvode radovi na kružnom toku u vrijednosti oko 3,7 milijuna kuna. U tijeku je i obnova mosta Stupno u iznosu od 7,4 milijuna kuna.

Vidjeli smo da je prije Božića završena sanacija na mostu Galdovo u vrijednosti 2,6 milijuna kuna i da se promet neometano odvija. Ono što dugo nestrpljivo čekamo je završetak radova na mostu Gromova. Ovih dana bit će uveden izvođač za učvršćivanje tla i betonske konstrukcije. Kada se sve to zbroji, oko 160, do 170 milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske ulaže u prometnu i cestovnu infrastrukturu na području Siska.”

Župan se osvrnuo i na važnost završetka autoceste: „Dovršetak autoceste do Siska projekt je o kojem nećemo prestati govoriti, bilo je tu puno administrativne procedure oko žalbi na izbor izvođača koje su nažalost nešto usporile proceduru. No neću prestati ponavljati koliko je to ključan projekt ne samo za Sisak nego i Petrinju i Glinu, a spoj kod Bresta na autocestu ključan je za lakšu i bržu dostupnost prema Zagrebu. Dovršetak autoceste ključan je stoga za razvoj gospodarstva.“

Celjak je podsjetio da oko 160 do 170 milijuna kuna Vlada Republike Hrvatske ulaže u prometnu i cestovnu infrastrukturu na području Siska.

Uz župana Celjaka gradilište su obišli i predstavnik Hrvatskih cesta i voditelj tehničke ispostave Sisak Ivan Kuliš, predstavnik investitora za most u Galdovu, most „Gromova“ i kružni tok na ulazu u Mošćenicu Krešimir Perić, predstavnik investitora za most na rijeci Odri Joško Volf te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime