SISAK Još stignete darovati krv…

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Zavod za transfuzijsku medicinu Zagreb organiziraju akciju darivanja krvi koja je u tijeku u sali restorana Trattorija na Željezničkom kolodvoru Sisak

23

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Zavod za transfuzijsku medicinu Zagreb organiziraju akciju darivanja krvi koja je u tijeku u sali restorana Trattorija na Željezničkom kolodvoru Sisak od 13.30 do 14 sati.

„Želimo napomenuti da su djelatnici Transfuzije dodatno educirani glede kriterija i odabira darivatelja te da je prostor u kojem se održava akcija očišćen i dezinficiran, a dodatno će se dezinficirati ruke darivatelja. U salu će ulaziti po jedan darovatelj, koji prolazi uobičajeni pregled kod hematologa i liječnika koji će procijeniti može li dati krv. Postupak samog darivanja je uobičajen. Primati će se davatelji sve dok se ne popune kreveti koji su u sali (cca 4-6 kreveta). Nakon toga će, kako koji davatelj bude odlazio, prvi slijedeći ući u salu.
Za darivatelje koji daju krv , osiguran je gablec koji nakon davanja mogu ponijeti sa sobom. Ukoliko se pred salom skupi više ljudi,  pobrinut ćemo se da između darivatelja bude propisan razmak. Zahvaljujemo se svim darovateljima na odazivu humanosti plemenitosti koju iskazuju darujući lijek koji niti jedna tvornica lijekova ne može proizvesti“, poručuju iz GDCK Sisak.

VEZANE VIJESTI
Krenula šestodnevna akcija Porezne i Carinske uprave

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here