Veliko finale ovogodišnjih plivačkih natjecanja u Sisku uspješno je održano na bazenu Sportsko rekreacijskog centra Sisak gdje je održan 13. “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”.

Nastupilo je oko 420 plivačica i plivača u dobi od 8 do 11 godina iz 16 klubova, 15 iz Hrvatske i jedan iz Slovenije čime je po tko zna koji put dokazan status „Siska malog“ kao “najvećeg plivačkog natjecanja za najmanje plivače”, u Hrvatskoj najznačajnijeg u toj kategoriji, rekao je Davor Pavičić, tajnik PK Sisak Janaf, organizatora natjecanja.

 

„Natjecanje je već tradicionalno, održava se već 13. put. Unazad  tri godine to je natjecanje memorijalno, u spomen na prerano preminulu trenericu Mirianu Vasilj koja je bila upravo jedna od pokretačica osnivanja Plivačkog klub Sisak Janaf, a s druge strane bila je vezana isključivo za mlađe dobne skupine. Pokojna Miriana definitivno zaslužuje da se ovo natjecanje naziva njenim imenom tim više što je ovo natjecanje inače najjače, najveće natjecanje za dobne skupine djevojčica od 8 do 10 i dječaka  od 9 do 11 godina. Dakle, definitivno jače natjecanje od ovog ne postoji za te dobne skupine“, naglasio je Pavičić.

Plivačima je dobrodošlicu u Sisak na otvorenju plivačkog natjecanja, poželio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

„Lijepom je ponovno vidjeti na sisačkom bazenu ovako veliki broj djece na Sisku malom. Mirana Vasilj je bila najuspješnija trenerica ovog natjecanja i idejna začetnica ovog natjecanja, odgojila je mnoge generacije plivačica i plivača. Svi mi koji smo kročili na ovaj bazen, rado je se sjećamo. Našim natjecateljicama i natjecateljima poželjeli smo ugodno druženje, sklapanje novih prijateljstva i uspješan rad i nakon ovog natjecanja. Sisačko- moslavačka županija podržava manifestacije ovog karaktera, naročito one koje uključuju velik broj djece.

Plivači PK Sisak Janaf već godina postižu sjajne rezultate, a pokazali su se i kao odlični organizatori i domaćini brojnih natjecanja pa su tako uspješno organizirali i ovo 13. izdanje plivačkog natjecanja  “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”.

[srizonfbalbum id=1662]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime