SISAK Počast hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata

Kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac položeni su vijenci i zapaljene svijeće

534

U povodu blagdana Svih svetih, kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac 30. listopada položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast svim pokojnim Siščanima i žiteljima Sisačko – moslavačke županije, a naročito poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu.  

Vijence su položile i svijeće zapalile obitelji poginulih i nestalih branitelja, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska te predstavnici vojske, policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

„Kao i svake godine, u ovim danima sjećanja i spomena na sve mrtve iz naših obitelji, naše drage sugrađane, ali prije svega i hrvatske vitezove i civilne žrtve Domovinskog rata, želimo se pokloniti njihovoj žrtvi, sjetiti se i zahvaliti za ono što su učinili, darovali život za modernu i slobodnu Hrvatsku. Ovi su dani i dani kada se u mislima sjećamo svih njih i sve dok ih se sjećamo i odajemo im počast, oni će živjeti među nama. Ako ih nosimo u mislima, bit će nam i u srcu“, kazala je ovom prigodom predsjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Molitvu kod Središnjeg križa predvodili su u zajedništvu don Ivo Borić, policijski kapelan kapelanije Sv. Kvirina u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj i Vjekoslav Uvalić, trajni đakon petrinjske Župe Preobraženja Gospodnjeg.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime