SISAK Pod okriljem noći ostavio 30-ak starih automobilskih guma

Nepoznati počinitelj ih se mogao "riješiti" i na više legalnih načina

1689

Kod punionice za električna vozila, na stražnjem parkiralištu sisačke tržnice Kontroba, nepoznati počinitelj je „pod okriljem noći“ ostavio 30-ak istrošenih automobilskih guma. Nije poznato zašto se odlučio na ovakav čin s obzirom na to da ih se mogao “riješiti” na više legalnih načina, no s tim će se vjerojatno pozabaviti policija.

Evo načina kako postupiti s otpadnim gumama:

Posjednik otpadnih guma obvezan je otpadne gume odvajati od miješanog komunalnog otpada i od ostalih vrsta otpada te ih u Republici Hrvatskoj odvojeno predati sakupljaču, osobi koja upravlja reciklažnim dvorištem ili serviseru prilikom zamjene gume.

Otpadne automobilske gume možete ostaviti kod vulkanizera bez naknade. Gume koje imate kod kuće možete odložiti u reciklažno dvorište ili dopremiti ovlaštenom sakupljaču otpadnih guma koji ih je dužan preuzeti bez naknade.

Sakupljač je obvezan po pozivu posjednika koji je pravna ili fizička osoba – obrtnik otpadne gume preuzeti u roku od 20 dana od dana poziva tog posjednika.

Popis ovlaštenih skupljača otpadnih guma možete pronaći ovdje. 

 

2 KOMENTARI

  1. A sto ne objavi te cije je poduzeće na kraju dobilo posao djeciji igralista u Mošćenici.Jer te gume mi ne ubijaju djeci budućnost kao legalna mafija….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime