SISAK Prijetio, kršio mjeru samoizolacije te posjedovao oružje i eksplozivne naprave

Pronađena vojna puška, pištolj, dvije ručne bombe, 16 detonatorskih kapisla, spremnik za pištolj, dva vojna noža, 800 grama vojnog eksploziva TNT i 794 komada raznog streljiva

467
Foto: ilustracija PU sisačko-moslavačka

Policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom.

Naime, njega se sumnjiči da je na području Siska, početkom tjedna putem telefona prijetio bliskim osobama. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je dana 19. siječnja napustio mjesto prebivališta, iako mu određena mjera samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan mu je prekršajni nalog.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, po nalogu suda, obavljene su pretrage doma i drugih prostorija u mjestu Crkveni Bok na sunjskom području i u Sisku koje koristi 54-godišnjak te je pronađena i oduzeta vojna puška, pištolj, dvije ručne bombe, 16 detonatorskih kapisla, spremnik za pištolj, dva vojna noža, 800 grama vojnog eksploziva TNT i 794 komada raznog streljiva.

Zbog počinjenih kaznenih djela osumnjičeni će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime