SISAK Segesta za pripremnog suparnika izabrala ponajbolji uzbekistanski klub

HNK Segesta priprema novi restart

143

HNK Segesta nakon razočaravajuće sezone priprema novi restart s ciljem ulaska u novoformiranu Drugu ligu HNL-a.

Nova pripremna utakmica potpuno nove ekipe bit će odigrana u petak, 29. srpnja na domaćem terenu, a kao suparnik je odabran ponajbolji uzbekistanski klub FC Bunyodkor, koji se može pohvaliti da je u njegovoj ne tako davnoj povijesti, nastupao i Rivaldo, da, onaj Rivaldo.

U subotu, 6. kolovoza HNK Segesta će ugostiti partnerski klub iz Prve lige HNL-a NK Rudeš, koji u sezoni 2022/23. kao favorit juriša na osvajanje lige i ulazak u elitni rang. Pripremne utakmice, iako bez natjecateljske važnosti, zbog potpuno nove momčadi imaju veliku važnost jer su posljednja prilika treneru Sanaderu i sportskom direktoru Buincu, da prije početka sezone izvažu svoju odluku da u potpunosti izmjene momčad i otkažu suradnju većini do jučer standardnih igrača prve momčadi, od kojih su mnogi predugo kalkulirali hoće li produžiti vjernost klubu. Kada kažemo da je u momčadi Segeste došlo do promjene, zapravo na vrlo suzdržan način otkrivamo da je došlo do tektonskih pomaka. U pitanju je potpuno nova, praktički internacionalna momčad u kojoj će pozicije dva dozvoljena „stranca“ zauzeti povratnici u momčad Novaković(BiH), koji se vraća iz Njemačke i Maapeh, koji se vraća iz Slovenije.

Uz novog golmana Jagatića, već spomenutog Novakovića te Kopića i Burumdžije, obrani se pridružuje Vučak. U vezi će Kapcu društvo raditi Australac Saad te Portugalac Ambrosio Preira. U novom napadu u kojem više nema legende Kessea Željezarca, nastupit će Galić i Australac Jakob Tarasenko. Svoju priliku da zaigraju s klupe će čekati Ganac Maapeh, Stojaković, Dolovčak, Pelivan Segestini juniori.. Uvjereni smo da će vjerna sisačka publika u uvodnim utakmicama zadovoljiti znatiželju i dati prst gore za novu Segestu, poručuju iz kluba!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime