SISAK Uveden izvođač radova u posao izgradnje mosta Odra

Rok izvođenja radova je 20 mjeseci

340

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno je s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem sudjelovao na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje Mosta Odra i dijela spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku s uklapanjem Zagrebačke ulice.

“Rok izvođenja radova počinje danas teći. Hrvatske autoceste su, nakon što smo osigurali sredstva za dovršetak autoceste do Siska, prije nekoliko dana donijele odluku o odabiru. Vjerujem da ćemo vrlo brzo ugovoriti izgradnju nastavka autoceste, čime će Zagreb praktički biti spojen sa Siskom.”

Siščanke i Siščani ovaj projekt čekaju jako dugo, podsjetio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

“Dovršetkom ovog projekta Sisak će se u potpunosti otvoriti prema Zagrebu, što je izuzetno važno zbog bolje prometne povezanosti, ali i za razvoj gospodarstva na području grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, pogotovo ako uzmemo u obzir da investitori koji žele ulagati na području naše županije, imaju mogućnost kamate do 1%. Kada tome pridodamo da poduzetnici koji će ulagati na području naše županije imaju osigurana bespovratna sredstva u visini 50%, 60% i 70%, ovisno o tome radi li se o malim, srednjim ili velikim poduzetnicima, ovo je jedan on najznačajnijih projekata za Sisačko-moslavačku županiju i grad Sisak.”

Prva faza izgradnje spojne ceste sastoji se od mosta preko rijeke Odre, kružnog toka na trasi spojne ceste čvor Sisak – Sisak, kao i pripadnog dijela spojne ceste od mosta do kružnog toka te uklapanje Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste. Ukupna vrijednost radova koji će se odvijati na ovom projektu iznosi 64,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime