SISAK Zaprijetio da će zoljom ubiti sve u policijskoj postaji

Ispitan 63-godišnji osumnjičenik zbog prijetnje

135

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 15. listopada 2020. kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona. (16. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 63-godišnji osumnjičenik 14. listopada 2020. na širem području Siska, nazvao nadležnu ispostavu Centra za socijalnu skrb te predstojniku centra (hrvatski državljanin, 1983.), u nakani da ga ustraši, zaprijetio da će zoljom ubiti sve u policijskoj postaji, a potom doći u centar i ubiti sve koje tamo zatekne. Prijetnje su kod oštećenika izazvale osjećaj straha i bojazni za njegov život i osobnu sigurnost, kao i za život i sigurnost ostalih djelatnika centra.

Osumnjičenik je ispitan u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odbio je ovaj prijedlog i osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom približavanja i kontaktiranja s djelatnicima centra za socijalnu skrb.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će podnijeti žalbu na navedenu odluku.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here