Školstvo i obrazovanje u Glini

1151

250 godina neprekidnog rada u školstvu obilježava ove godine Osnovna škola Glina, 58 godina ekonomskog obrazovanja i 53 godine gimnazijskog obrazovanja bilježi Srednja škola Glina.

Od Domovinskog rata do danas puno je toga otišlo na bolje, ali, naravno, osim uspjeha i dugog staža, ima i određenih problema s kojima se u radu susreću osnovna i srednja škola u Glini.

U potrazi za pravom školskom pričom , ponovno smo sjeli u školske klupe, i to u Srednjoj školi u Glini. Najprije smo razgovarali s ravnateljicom Srednje škole Marijom Novosel.

 

U Srednjoj školi zatekli smo i ravnatelja Osnovne škole Milana Davidovića.

 

Na koji način Sisačko-moslavačka županija ulaže u školstvo i potiče njegov razvoj na svom području, a posebno na području Gline, upitali smo pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjana Vlahova.

 

A na uspjehe osnovne i srednje škole utjecaj ima i Grad Glina koji se, kroz razne oblike pomoći, trudi razviti i poboljšati školstvo na svom području. Razgovarali smo sa zamjenicom glinskog gradonačelnika doktoricom Sanjom Štingl Vlašić.

 

Bez dobrih i kvalitetnih učitelja, nema ni uspjeha učenika. Zato u nastavku razgovaramo sa profesoricom ekonomskih predmetima u Srednjoj školi Glina i zamjenicom ravnateljice Aleksandrom Pereković.

 

Srednja škola Glina može se pohvaliti i izuzetno dobrim i kvalitetnim kadrom profesora i nastavnika, kaže nam predsjednica Školskog odbora i profesorica povijesti Tatjana Šimundić.

 

Za kraj, razgovarali smo s prvim poslijeratnim ravnateljem Srednje škole Željkom Jambrešićem, profesorom kemije i biologije.

Neka obje škole na području naše Gline ostanu velike po uspjesima i po znanju te neka nam iznjedre obrazovane i sposobne učenike … i ono najbitnije … dobre ljude, koji će onda na najbolji mogući način znati zahvaliti svojim roditeljima, učiteljima i profesorima te svom gradu, tako što će u njemu ostati i razvijati ga jer … Glina to zaslužuje.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime