Škrinjarić srebrni u Osijeku, četiri medalje velikogoričkih maratonaca u Varaždinu

Bogat atletski vikend

494

U subotu, 27. lipnja održan je 16. Osijek Ferivi polumaraton gdje su nastupili četvero seniora Maraton kluba Velika Gorica, dok je preko vikenda 27. i 28. lipnja održano Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/tkinje u Varaždinu gdje je nastupilo preko 15-ak članova.

U Osijeku su u subotu nastupili su seniori i seniorke Maraton kluba Velika Gorica na 16. Osijek Ferivi polumaratonu, a sa starta je potrčalo četiri stotine i osamdeset polumaratonki i polumaratonaca usijanim ulicama glavnog grada Slavonije (+32 stupnja Celzijusa). Dolazak u cilj posebno je bio trijumfalan za Maraton klub Velika Gorica, jer kao drugoplasirani u ukupnom poretku dolazi Bruno Škrinjarić s vremenom 1:19:36 (osvaja srebrnu medalju), te je premoćno osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji muških seniora. Odličan plasman ostvario je i drugi član muške postave Maraton kluba Velika Gorica Vedran Planinšek koji s vremenom 1:33:16, u cilj ulazi kao desetoplasirani kod muških seniora. Visoke temperature i prilagodba na njih ostavile su malo traga na rezultate preostala dva člana ekspedicije u Osijeku tako da Danijel Trgovac u cilj ulazi kao deseti  kategoriji M40 s vremenom od 1:48:44, a jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji Sanja Klarin, kojoj je ovo polumaratonski prvijenac, zauzela je 7. mjesto kod žena seniorki.

Na sjeverozapadnom dijelu Lijepe naše, u baroknom Varaždinu, održalo se 27. i 28.06.2020. Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/kinje, uz sudjelovanje četrdeset i sedam atletskih klubova iz cijele Hrvatske. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica uspješno je predstavljalo šesnaest mlađih i starijih kadeta i kadetkinja a nastupali su s trideset startnih mjesta.

Najvrjedniji rezultat prvog dana natjecanja ostvaren je u disciplini 400m za mlađe kadetkinje, gdje su nastupile članice Atletske škole našeg kluba, Tena Petračić  i Livija Debelić, uz 38 starterica ove discipline. Tena u cilj ulazi kao drugoplasirana s vremenom 1:02:22 i postavlja novi klupski rekord za mlađe kadetkinje, dok se Livija penje na treće mjesto s vremenom 1:03:14, što je njen osobni rekord. Na ovoj je utrci još nastupila i Zeta Hećimović Obradović koja ju je završila za 1:08,80 te također postavila svoj novi osobni rekord.

Na utrci od 60m od ukupno 65 šprinterica nastupile su Tara Petračić (vrijeme 8,83 i novi klupski rekord), Chiara Menalo (vrijeme 8,95 i novi osobni rekord) i Paola Petrović (vrijeme 9,17 i novi osobni rekord). Naše mlađe kadetkinje u sastavu Livia Debelić-Tara Petračić-Tena Petračić-Chiara Menalo nastupile su i na štafeti 4×60m te se plasirale na ukupno 5. mjesto s vremenom 33,21 i postavile novi klupski rekord. Od naših mlađih kadeta Vito Jukić je nastupio na utrci od 400m te postigao rezultat od 1:15,06. Kod kadetkinja na utrci od 300m naša Tena Martinec utrku završava s rezultatom 43,95 i postavlja novi klupski rekord, a Lucija Sever s rezultatom 47,57. Kod kadetkinja na utrci od 1500m imali smo također dvije predstavnice – Ivu Karlović Papak i Emu Vuković, koje ove utrku završavaju za 5:34,58 odnosno 5:35,98. Na istoj je utrci naša Antonija Silaj nažalost morala odustati zbog želučanih smetnji. Od naših kadeta prvog dana natjecanja Martin Marčec se natjecao na utrci od 1000m te ju završio s vremenom 3:09,97.

Drugog dana natjecanja na Sportskom centru “Sloboda” s pogledom na osvojene medalje u Varaždinu,  imamo presliku prvog dana, samo u drugoj disciplini. I ovoga puta glavni akteri i osvajačice medalja su mlađe kadetkinje Tena Petračić i Livija Debelić koje su trčale duplo dužu dionicu od one prethodnog dana, onu na 800 m, te u cilj, od ukupno 28 startrerica u ovoj disciplini, ulaze kao drugoplasirana Tena Petračić (vrijeme 2:24,53 i novi osobni i klupski rekord) i trećeplasirana Livija Debelić (vrijeme 2:31,29).Time su naše najuspješnije atletičarke u kategoriji mlađih i starijih kadetkinja poduplale broj medalja na kontu Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica kojeg nose sa ovog natjecanja, što u ukupno iznosi dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Čestitamo svima članovima MK Velika Gorica na sjajnim rezultatima i osvojenih ukupno 5 medalja ovog natjecateljskog vikenda. Uvjeti natjecanja i u Varaždinu i u Osijeku bili su otežani zbog visoke dnevne temperature ( + 30 stupnjeva na navedene datume) i primjene preporučenih mjera zaštite na virus Covid-19, ali kao pravi sportaši svi su članovi viteški odradili svoje utrke uvažavajući činjenicu da su ipak uvjeti bili jednaki za sve.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime