SLATINA POKUPSKA Policija pronašla trojicu odgovornih za dramu s migrantima, za vozačem se traga

1476

Jučer oko 18.15 sati na izlazu iz Republike Hrvatske, na graničnom prijelazu Bajakovo u redovnoj autobusnoj liniji, zatečene su tri muške osobe koje se dovode u svezu počinjenja kaznenog djela na štetu 11 migranata. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, javljaju iz PU sisačko-moslavačke.

Podsjetimo, u mjestu Slatina Pokupska jučer se odvijala prava drama. Naime, oko 3 sata iza ponoći, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.

VEZANE VIJESTI
Uhvaćen lopov koji je ordinirao po Sunji i Majuru

Tom prilikom vozač je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Prema do sada utvrđenom policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili  11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Svi migranti zatražili su azil u Hrvatskoj, priopćio je glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik za Hinu.

VEZANE VIJESTI
PU SMŽ Pojačana kontrola prometa

Od njih deset, petero je već prebačeno u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a petero se još nalazi u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića.

Za odbjeglim krijumčarom se i dalje intenzivno traga, sve raspoložive policijske snage – pripadnici interventne, specijalne, granične i kriminalističke policije su i dalje na terenu, a u potrazi im pomažu helikopteri i potražni psi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here