Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije

465

 

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije okupila je 19 zadruga s područja cijele županije u OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem.

Osnovna škola Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem bila je ovogodišnji domaćin županijske smotre učeničkih zadruga. Na Smotri je sudjelovalo 19 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola te centri za odgoj i obrazovanje, a svečano ju je otvorila zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak:

Ponosni smo na naše zadrugare! Kroz ovakav rad učenici uče stvarati svojim rukama, no najvažnije je da se kroz zadruge provlači duh zajedništva. Zajedno se može više i bolje i to je ono što zadrugari nose sa sobom u daljnji život“, rekla je zamjenica Žužak.

Na štandovima vrijednih učeničkih zadruga zaista je bilo mnogo kreativnih ukrasnih i uporabnih predmeta, moglo se pronaći za svakog ponešto – od sapuna, balzama za usne, meda, pekmeza, slika, magneta, igračaka, pa sve do cvijeća i sobnih lampi.

Entuzijazam malih zadrugara pohvalila je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije:

Županija je prepoznala važnost ulaganja u zadruge. Financijskom potporom omogućila je da naši zadrugari sudjeluju na međužupanijskim i međunarodnim smotrama, a jedini imamo i Dan učeničkih zadruga. Bez obzira na entuzijazam, dobru volju i želju učenika, da nema podrške Županije trud zadrugara bi ostao unutar prostora škole. Ovako, odlaskom na smotre, populariziramo njihov rad“. Izložbene štandove županijskih zadrugara, prije njihova ocjenjivanja, obišla je i Marica Berdik, predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Od 19 zadruga koje su predstavile svoje radove, 4 najbolje će predstavljati Zagrebačku županiju na državnoj smotri u Vinkovcima početkom listopada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here