SMŽ I Montcogim plinara otpisuje račune za prvo tromjesečje

Tvrtka E.ON Hrvatska donira pola milijuna kuna kao pomoć za obnovu nakon potresa

227
Foto: ilustracija

E.ON-ovi kupci električne energije i plina iz kategorije kućanstva na potresom pogođenom području Sisačko-Moslavačke i Zagrebačke županije (gradovi Petrinja, Glina, Sisak, Hrvatska Kostajnica i općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko, Kravarsko) također će biti oslobođeni plaćanja računa za energiju za siječanj, veljaču i ožujak ove godine. Tvrtka E.ON vlasnik je Montcogim plinare, jedinog distributera plina u Sisačko-moslavačkoj županiji te će se ova odluka primijeniti i na kupce Montcogim plinare kategorije kućanstva iz navedenih gradova i općina.

Vlada je na sjednici 11. veljače 2021. donijela zaključak da će navedeni trošak biti podmiren iz sredstava državnog proračuna.

„Prije svega želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske što je ovom odlukom omogućila jednak tretman i otpis troškova za energente svim kupcima električne energije i plina, bez obzira kod kojeg su opskrbljivača. I mi u E.ON-u želimo dati naš doprinos bržem oporavku pogođene regije te ćemo donirati pola milijuna kuna na ime akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”, rekao je predsjednik Uprave tvrtke E.ON Hrvatska Andreas Rörig.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime