SMŽ Najavljena Gejmomanija

Sajam videoigara bit će održan 7. lipnja

135
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Sajam videoigara Gejmomanija, u organizaciji Tehničke škole Sisak i Sisačko-moslavačke županije, održat će se u srijedu, 7. lipnja u hotelu Panonija i dio je programa obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije. Manifestaciju su najavili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar i ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

Pročelnica Štajdohar istaknula je podršku Sisačko-moslavačke županije u realizaciji sajma videoigara koji je dio projektnih aktivnosti projekta „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“.

Ravnatelj Malović naglasio je kako je cilj manifestacije promocija strukovnih zanimanja, ali i aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti i jedna je od brojnih manifestacija koje se realiziraju u sklopu projektnih aktivnosti RCK-a.

Na Gejmomaniji će se predstaviti učenici Tehničke škole Sisak koji su prvi u Hrvatskoj završili program obrazovanja – tehničar za razvoj videoigara. Učenici će predstaviti program obrazovanja i svoje završne radove – videoigre koje će posjetitelji moći igrati. Bit će održana i panel rasprava na temu „Što nakon srednje, stanje industrije video igara, zapošljivost u industriji video igara“.

 

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime