SMŽ Odana počast hrvatskim braniteljima

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku

366

U povodu Dana državnosti u Sisku je, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana počast svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodu i neovisnost.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a nastavljeno paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

Izaslanstvo Sisačko–moslavačke županije predvodio je župan Ivo Žinić koji je podsjetio da nakon 19 godina ponovno obilježavamo Dan državnosti 30. svibnja: „Dana 28. svibnja 1990. godine bilo je postrojavanje na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Veličanstveno postrojavanje! Nije to bila Hrvatska vojska, to je bila hrvatska policija, nešto vojske, gardisti… To je izazvalo snažne emocije u svima nama i narodu, ali i bila nekakva garancija od svega onoga što je prijetilo Hrvatskoj. Tada su prijetnje bile velike! Postrojavanje i konstituiranje višestranačkog Hrvatskog sabora te određivanje ovoga datuma je nešto što je zapečatilo stvaranje hrvatske države.“

Župan je čestitao Dan državnosti svim hrvatskim braniteljima i zahvalio na onome što su dali u Domovinskom ratu, potom i svim obiteljima i domoljubima koji vole hrvatsku državu.

Vijence su položile i svijeće zapalile i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, izaslanstva Grada Siska i Grada Popovače, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko–moslavačke županije i Grada Siska te predstavnici policije, vatrogasne zajednice i političkih stranaka.

Molitvu kod Središnjeg križa predvodili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem ef. Crnkić i župnik sisačke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije vlč. Ivan Grbešić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime