SMŽ Osigurano besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda

Sporazum su potpisali župani Celjak i Boban

301

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban potpisali su u utorak, 31. siječnja u Sisku Sporazum o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije.

Ovom inicijativom prošle godine organizirano je besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak podsjetio je da je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban sa suradnicima omogućio donaciju za izgradnju škole u Gori:

„Blaženko Boban je sa suradnicima pokazao veliko srce u vrijeme kada je stanovnicima Sisačko- moslavačke županije bilo najteže nakon potresa. Ali isto tako, Splitsko dalmatinska županija je osigurala besplatno ljetovanje za učenike svih četvrtih razreda s područja Sisačko moslavačke županije u prošloj godini, a tu suradnju nastavljamo i u ovoj godini. I Splitsko dalmatinska županija osigurava besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda s područja Sisačko-moslavačke županije u Splitu i u 2023. godini.

Detalje ćemo dogovarati sa školama. Pozvat ćemo sve osnovne škole s područja Sisačko-moslavačke županije da iskažu interes i da nam dostave broj djece koji će koji ljetovati u Splitu ove godine. Ja još jednom koristim prigodu i da izvijestio javnost da su naši učenici zaista stekli uspomene za cijeli život, da im je bilo predivno u Splitu, da su uživali u brojnim sadržajima koje su im pružili Split i okolica.“

Celjak je izrazio uvjerenje da ćemo i nakon ovog ljeta imati lijepe uspomene iz Splita i da će djeca biti sretna, a njihovi roditelji i pratitelji zadovoljni.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban prisjetio se da suradnja dvojice župana nažalost traje od trenutka kada je Sisačko-moslavačku županiju pogodio potres:

„Potrebno je, a poglavito najmlađima u ovim trenucima, a i inače pružiti ruku prijateljstva, pružiti ruku dobrodošlice i upoznavanju prirode lijepe naše domovine. Mene je lani iznenadio podatak da gotovo 50 posto djece nikada do tada nisu vidjeli more. I to je bio okidač i meni i mojim suradnicima u Splitsko dalmatinskoj županiji da i ove godine potpišemo isti takav sporazum s prijateljima iz Sisačko moslavačke županije.

Lani ih je bilo 633 djece s područja Sisačko moslavačke županije iz četvrtih razreda u dvije grupe kroz sedmi mjesec. Tako će biti i ove godine. Manja brojka neće biti, a kolika točno ovisi o volji roditelja i djece i ravnatelja koji će poslati djecu u Split. Dakle, što se tiče naše županije, sva djeca četvrtih razreda dobrodošla su u Splitsko dalmatinsku županiju i naravno, to će opet biti kroz srpanj mjesec.“

Boban je izrazio zadovoljstvo i ovogodišnjim potpisivanjem Sporazuma te na taj način otvoriti vrata doborodošlice djeci s područja Sisačko-moslavačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime