SMŽ Stanje stabilno, nema razloga za zabrinutost

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec komentirao rekordan broj novozaraženih

394

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 133 nova slučaja zaraze koronavirusom što je čak 38 više od dosadašnjeg rekorda s početka studenoga, izvijestio županijski Stožer civilne zaštite.

Rekordan broj novozaraženih komentirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec.

„Neslavan rekord na području Sisačko moslavačke županije, 133 novozaražene osobe. No, ono o što nas u ovom trenutku umiruje jest činjenica da nemamo isključivo jedno novo žarište, već da se radi o lokalnoj transmisiji, tj. o prijenosu između naših sugrađana gdje možda dijelom ima utjecaj i protekli blagdan, ali i aktivnosti koje se u ovo doba godine obavljaju u našem ruralnim područjima, od berbe kukuruza i slično i gdje se naši sugrađani ne pridržavaju svih onih propisanih mjera. Nažalost, u razgovoru s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo morat ćemo pripremiti određeni paket mjera koji ćemo razmotriti i vidjeti u kojem smjeru dalje djelovati, jer jedino kroz te mjere nam se pruža mogućnost utjecaja na naše sugrađane. Svakako ću ih još jednom zamoliti da se krajnje odgovorno ponašaju, nose maske i pridržavaju se propisanih mjera distance te svih onih ostalih mjera koje su propisane s nacionalne ili s lokalne razine“, kazao je Rosavec te se osvrnuo se i na stanje u zdravstvenom sustavu.

Za sada je stanje stabilno i zadovoljavajuće po pitanju pružanja zdravstvenih usluga u našoj Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku. Imamo trenutno devet osoba na respiratoru. Stanje je u potpunosti stabilno, liječnički timovi su reorganizirani tako da nema prostora za zabrinutost. Ovih dana je postavljen i grijani vojni šator kod bolnice koji će služiti upravo našim sugrađanima kako bih se u ovom jesensko i zimskom razdoblju mogli skloniti i zaštititi od vremenskih neprilika“, poručio je Rosavec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here