Snažno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo sjever Hrvatske

Padala je tuča veličine oraha

307
Foto: Facebook Anđelko Stričak

Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Foto: Facebook Anđelko Stričak

Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a  najgore je na istoku Varaždinske županije u općini Veliki Bukovec  gdje su oštećeni brojni objekti.

Foto: Facebook Anđelko Stričak

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

“Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine naranđe. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen, rekao je Vrbanić.

Foto: Facebook Anđelko Stričak

Nevrijeme je zahvatilo i Međimursku županiju gdje je padala tuča veličine oraha, posebno praćena jakom kišom i vjetrom  na području Murskog Središća.

Foto: Facebook Anđelko Stričak

Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli.

Foto: Facebook Anđelko Stričak

Nevrijeme je prema informacijama s terena također zahvatilo Pregradu te područje općine Đurmanec, točnije Macelj.  Prema neslužbenim informacijama tuča veličine teniskih loptica nanijela je velike štete na usjevima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime