SP RUKOMET: Hrvatska okončala prvi krug sa stopostotnim učinkom!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija, u susretu posljednjeg 5. kola skupine B, svladala je europskog prvaka Španjolsku sa 23-19.

619
Photo: Instagram - hrs_insta

Hrvatska muška rukometna reprezentacija prvi je krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu okončala sa stopostotnim učinkom, u susretu posljednjeg 5. kola skupine B svladala je europskog prvaka Španjolsku sa 23-19 (13-10), prenosi HINA.

”Večeras ćemo popiti po jedno pivo, malo proslaviti pobjedu nad europskim prvakom, a već sutra počinju pripreme za Koeln i Brazil”, rekao je nakon pobjede nad Španjolskom u Muenchenu izbornik Lino Červar.

Španjolska je pobijeđena njihovim oružjem, sjajnom obranom i trkom, a trener Jordi Ribero čestitao je Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi.

“Jednostavno, nismo mogli ništa protiv obrane 5-1 koju je igrala Hrvatska. Španjolska je opet pokazala da može dobiti svakog od jakih, ali i izgubiti. U drugom dijelu smo uspjeli srediti našu obranu, ali napad nas je koštao poraza.”

Hrvatska će tako u drugi dio natjecanja u Koelnu prenijeti maksimalna četiri boda, dok će Španjolska prenijeti dva boda. Po tri boda su iz skupine A prenijele Njemačka i Francuska, dok će Island i Brazil u drugi krug krenuti bez bodova.

Hrvatska će utakmicu drugog kruga s Brazilom odigrati u nedjelju 20. siječnja u 18.00 sati.

 

 

PREKOHINA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime