Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta osudio je u petak najnoviji pokušaj zatvaranja sisačke rafinerije, kao uvjet za nastavak modernizacije Rafinerije nafte Rijeka.

MOL nije ispunio svoje ugovorno potpisane obveze, a danas bez bilo kakvih garancija o budućoj modernizaciji riječke rafinerije ultimativno zahtjeva zatvaranje sisačke rafinerije. Time MOL ponovo iskorištava politički vakuum i nesređeno stanje u Hrvatskoj kako bi zabio zadnji čavao u lijes rafinerije u Sisku i Ine u cjelini, poručuje stožer u priopćenju.

Zastrašuje nas činjenica da nacionalna i sve komercijalne televizije nisu u svojim informativnim emisijama prenijele vijest o zahtjevu MOL-a za gašenjem sisačke rafinerije na sjednici Uprave Ine, održanoj 27. srpnja, što su hrvatski članovi Uprave onemogućili rušenjem kvoruma, kaže se u priopćenju.

Stožer očekuje nacionalni konsenzus političkih stranaka i državnih institucija u vezi Ine, pa stoga traži od svih relevantnih političkih stranaka i čimbenika javno izjašnjavanje prije predstojećih izbora o pitanju Rafinerije u Sisku i Ine u cjelini.

Stožer još jednom poziva tehničku Vladu i hrvatske članove Uprave i Nadzornog odbora da u razdoblju do konstituiranja nove Vlade ne dozvole donošenje odluke o zatvaranju sisačke rafinerije, jer zajedno sa svim predsjednicima sindikata koji djeluju u Ini ostaje pri stajalištu da primarna prerada nafte u Sisku nema alternative.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta djeluje od rujna 2014., a sastavljen je od po tri člana sindikata koji djeluju u rafineriji i tamošnje udruge branitelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime