Kraj ministra Lovre Kuščevića? Ili odlazak, ili novi izbori!

Plenković najavio razgovor u utorak sa svim partnerima u vladajućoj parlamentarnoj većini

142

Sve su glasnija nagađanja da je ministarska funkcija Lovre Kuščevića ozbiljno ugrožena te da će premijer Andrej Plenković popustiti zahtjevima koalicijskih partnera koji su zatražili smjenu ministra uprave.

Kako je objavio net.hr, mnogi se slažu da je Kuščevićeva pozicija neobranjiva, tim više što svakim danom izlaze novi kompromitirajući materijali, a saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na svom je Facebook profilu objavio je da se „iz onoga što se šuška po saborskim hodnicima da  zaključit da će Plenković ipak na kraju morati popustit zahtjevima HNS-a i Milorada Pupovca. Ili odlazak Lovre Kuščevića ili novi izbori“.

VEZANE VIJESTI
Božinović najavio nastavak popuštanja mjera

Podsjetimo, USKOK provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru, ali i ostalih dubioza oko Kuščevićevih nekretnina. No, to je samo manji dio afera koji zadnjih tjedana opterećuju ovog Plenkovićevog ministra, čiji je odlazak zatražio i koalicijski partner HNS. Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sjednice užeg vodstva ove stranke izjavio je da je tu temu vodstvo stranke raspravilo. Pojasnio je da je Kuščević pred užem vodstvom HDZ-a razjasnio svoje argumente i činjenice vezane uz medijske napise o njemu kako bi se čula i njegova strana te priče. Umjesto medijskih prepucavanja, Plenković je najavio kako će razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj parlamentarnoj većini.

VEZANE VIJESTI
VLADA: Pad BDP-a u 2020. godini 9,4 posto, u 2021. rast od 6,1 posto

Sastanak su potvrdili i iz HNS-a. U toj stranci sada su se odlučili primiriti do koalicijskog sastanka koji bi se trebao održati u utorak.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here