Susreti Zajednice udruga umirovljenika okupili umirovljenike u Velikoj Gorici

468

U Velikoj Gorici održani su tradicionalni sportski susreti umirovljenika u organizaciji  Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUUZŽ). Susret je okupio oko 1550 umirovljenika, u sklopu kojeg se njih 1050 natjecalo u sedam sportskih disciplina.

Izvor: Zagrebačka županija

Predsjednik ZUUZŽ-a Josip Jakopač zahvalio se Županiji koja je financijski podržala ovaj susret:

„Tako veliki broj umirovljenika na sportskim susretima ne može okupiti ni jedna druga zajednica. Zna Županija da smo svojim dosadašnjim radom zaslužili ovakvu podršku“.

U ime Županije susrete je otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.

Izvor: Zagrebačka županija

„Umirovljenicima i ovom prigodom dajemo podršku. Financijski, a ne deklarativno, podržavamo njihove projekte. Iz proračuna za potrebe udruga umirovljenika godišnje izdvajamo milijun kuna“.

Žužak se osvrnula i na veliki broj okupljenih umirovljenika istaknuvši da je to dokaz da su ljudi treće životne dobi i dalje aktivni, natječu se i druže.

Izvor: Zagrebačka županija

„Dok ima zdravlja i zajedništva, čemu danas svjedočimo, u drugi plan padaju teškoće zbog niskih mirovina…“.

Izvor: Zagrebačka županija

Uvodno su sudionike susreta pozdravili gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić i predsjednica Udruge umirovljenika Velike Gorice Vera Šebrek, a kratko se prisutnima obratila i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Izvor: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here