Svečano obilježeno 30 godina regate Sveti Kvirin

Pronose ime svetog Kvirina od 1992. godine

73

U prostoru Sisačke biskupije svečano je obilježeno 30 godina regate Svetog Kvirina.

Obilježba je održana u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog kluba Siscia, čiji se predsjednik Janko Brnardić osvrnuo na to poprilično veliko razdoblje: “Najponosniji smo što smo uzeli ime regate Sveti Kvirin, godinu prije je instalacija župe uspostavljena u Sisku i nego je Sisak službeno dobio zaštitnika svetog Kvirina. Imamo 48 članova, mada statut kaže da može biti 36 punopravnih.”

Brnardić je najavio da je plan pomladiti članstvo i vodstvo kluba.

Krunoslav Mihaljević jedri upravo 30 godina, otprilike od vremena kako je započela regata: “Volio sam more od malena i to se nekako složilo. Radio sam devetmetarsku jedrilicu i ostao sam stalno s tom jedrilicom. Sudjelovao sam na puno regata. To je jedan jako dobar sport.”

Hrvatski jedriličarski klub Siscia Sisak od osnutka djeluje na promicanju jedriličarskog sporta grada Siska i Sisačko-moslavačke županije koji ih podupiru u tim nastojanjima.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić čestitao je ljudima koji su vodili regatu: “Vjerojatno tu u početku nije bilo lako. Održati se 30 godina općenito u društvenom životu nije jednostavno. Danas, nakon 30 godina. Hrabro mogu stati pred nas i reći da iza njih stoje veliki rezultati. Pronositi ime svetog Kvirina svakako je velika čast, ne samo u ovoj županiji, biskupiji nego diljem Hrvatske i Europe. To je nešto na što možemo biti ponosni. Ja sam ponosan što sam u nekoliko proteklih godina kao župan mogao pomoći u svemu onom što su radili i činili.”

Žinić im je poželio puno uspjeha u budućnosti te da nastave s regatom još barem idućih 30 godina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here