Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2016./2017. osiguralo više od 74 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora u okviru Poziva dodjele bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“ održalo se danas u Zagrebu.

U ime Zagrebačke županije svečanosti su prisustvovali župan Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević.

Župan je izrazio izuzetno zadovoljstvo potpisanim ugovorom jer će se broj pomoćnika sa 70 povećati na 92 što će povoljno utjecati na obrazovanje i socijalizaciju djece s poteškoćama u razvoju….

Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava raspisan je u svrhu pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, odnosno osiguravanja uvjeta za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama u razvoju.

Projekte su prijavile jedinice lokalne i područne samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola. Uspješnim prijaviteljima osiguran je iznos veći od 74 milijuna kuna za uvođenje 2030 pomoćnika za 2268 učenika s teškoćama u razvoju.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić koji je iznimno zadovoljan ugovorom kojim je županija za 59 učenika s poteškoćama u razvoju za školsku godinu 2016./2017. dobila 55 pomoćnika u nastavi…

Ugovore su dobitnicima uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, te Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


img_1469.jpg__648x432_q85_subsampling-2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here