Sveti Nikola darivao bebe

689
Općina Križ

Već osam godina u ovo blagdansko vrijeme Općina Križ organizira darivanje beba povodom Svetog Nikole.

I ove godine Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić pozvao je roditelje i djecu rođenu u 2019. godini te ih u ime Svetog Nikole prigodno darivao poklon paketima u vrijednosti preko 200 kuna.

Općinski načelnik i Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić, darivali su ove godine ukupno 52 bebe čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta u periodu od 15. studenog 2018. do 15. studenog 2019. godine. U tom periodu u Općini Križ rođeno je čak 27 dječaka i 25 djevojčice. Od tog broja čak je osam beba treće dijete u obitelji, a dvoje je četvrto dijete u obitelji.

VEZANE VIJESTI
Baka Marija iz Križa proslavila svoj 101. rođendan!

Općina Križ svake godine izdvaja preko 80.000,00 kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta, a u 2020. godini, istaknuo je Općinski načelnik, naknade za rođenje djeteta povećane su tako da će roditelj koji ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta od 01.01.2020. godine za prvo dijete dobiti 2.000,00 kn, za drugo 2.500,00 kn, a za treće i svako sljedeće 3.000,00 kn.

U daru za Svetog Nikolu bebe su dobile korisne potrepštine kao što su flašice, krema i vlažne maramice, pribor za jelo i sl. Članice udruge Ženske ruke za sve su bebe i ove godine napravile ručno rađene balavce. Poklone su uz Općinu Križ osigurali vjerni sponzori tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, Ljekarna Katice Bertović iz Križa, Ledo i Dukat.

VEZANE VIJESTI
Proglašena prirodna nepogoda za područje općine Križ

U blagdanskom raspoloženju, Općina Križ povodom Božića darivati će i svu djecu Dječjeg vrtića Križ kao i polaznike programa predškole.

Izvor/foto: Općina Križ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here