Svijeća u spomen franuskom novinaru poginulom u Domovinskom ratu

Petrinjac Zdenko Korečić nastoji očuvati uspomenu na poginulog Pierra Blancheta

321
Facebook Rad za naš grad
U središtu Petrinje, u neposrednoj blizini Trga hrvatskih branitelja, 19.rujna 1991. poginuo je francuski novinara Pierra Blancheta. U čast njemu i svim novinarima stradalim u Domovinskom ratu gradonačelnik Darinko Dumbović zapalio je svijeću na mjestu pogibije.
O ovom događaju podsjetio je Petrinjac Zdenko Korečić koji svake godine obilježava ovaj događaj.
Facebook Rad za naš grad
Novinar je tijekom izvještavanja iz Petrinje bio u njegovom društvu i zajednički su obilazili punktove po gradu. Uz francuskog novinara koji je smrtno stradao bio je fotoreporter koji je teško ranjen, ali je preživio, švicarski novinar Patric Gigante.
„Zahvalio bi se petrinjskoj legendi gospodinu Korečiću koji je nas je podsjetio na ovaj događaj 19. rujna. Bili su to nemili događaji. Kad pogledamo Dane sjećanja i rujanske dane grada Petrinje onda vidimo da imamo toliko sadržaja u gradu da ne možemo stići na sve doći, što u svakome slučaju treba ući u našu obvezu i pokazati na kraju veliko poštovanje i odavanje pijateta prema novinarima. Novinarsko društvo je išlo s inicijativom da napravimo ovo obilježje da se ustvari vidi doprinos u demokraciji koji su novinari dali da bi istina o Domovinskom ratu izašla u cijeli svijet i da bi Hrvatska bila priznata. Ta demokracija je počela ovdje i mislim da smo ostavili traga.“, kazao je Dumbović.
Facebook Rad za naš grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime