Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja a Javna Ustanova Zeleni prsten obilježit će izložbom fotografija, grafika i dopisnica o Park šumi Tepec-Palačnik na autobusnom kolodvoru Samobor.

Izložba fotografija, grafika i razglednica (dopisnica) prikazuje Park-šumi Tepec-Palačnik s naglaskom na Anin-perivoj i stari grad Samobor. Posjetitelji će moći uživati u grafikama Nikole Gyuricha i fotografijama Franje Bahovca te velikim broju fotografija dopisnica. Grafike Nikole Gyurich, učitelja, pisca i prevoditelja nastale su između 1896.-1898. godine za vrijeme posjeta ocu, koji je radio u šumariji Samobor. Franjo Bahovac bio je ugledni građanin Samobora i veliki ljubitelj novog medija čije fotografske slike svjedoče svojedobno o ključnoj ulozi amatera u razumijevanju i primjeni fotografije a prikazuju Samobor s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Riječ je o izložbi koju Javna ustanova Zeleni prsten stalno dopunjava i stoga poziva sve građane koji imaju neki dokument, sliku, fotografiju, razglednicu i sl. iz toga doba da se javne u Javnu ustanovu Zeleni prsten.

VEZANE VIJESTI
Sadnja hrasta lužnjaka i akcija čišćenja povodom Svjetskog dana šuma

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja, na dan kada je 1972. godine u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda o ljudskom okolišu, na kojoj je usvojen Program Ujedinjenih naroda za okoliš. Ove je godine posebna pažnja na globalnoj razini posvećena problemu zagađivanja plastikom. Pridružite se i vi te svojim „malim“ velikim korakom učinite svijet boljim mjestom za život.

Foto: JU Zeleni prsten Zagrebačke županije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here