U tjedan dana 242 prekšaja u prometu na području pu sisačko-moslavačke

494

S ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, održan je prvi tjedan provođenja pojačanih aktivnosti u cestovnom prometu. Ove su aktivnosti prioritetno usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“:

  • prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola

  • nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila

  • nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece)

  • nepropisna uporaba mobitela.

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedene su četiri preventivno-represivne akcije, od kojih tri usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i jedna na nadzor prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Od ukupno 18 alkoholiziranih vozača, s najvećom koncentracijom je 5. siječnja oko 15 sati u mjestu Stružec, na području Popovače, zatečen 60-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđeno 2,23 promila alkohola.

Od ukupno 242 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, najveće prekoračenje je evidentirano 6. siječnja oko 13.30 sati, kada je na autocesti A3 zatečen 44-godišnji državljanin Grčke, koji je osobnim automobilom marke Audi, njemačkih registracijskih oznaka, upravljao brzinom od 235 km/h.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here