Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Topusko je 19. lipnja proslavilo Dan općine i blagdan svoga zaštitnika, svetoga Vida. Čestitajući svim stanovnicama i stanovnicima Dan općine, brojni nazočni, među kojima su bili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl Vlašić, gradonačelnik Novske Vlado Klasan, načelnici općina Dvor i Vojnić, predstavnici Karlovačke županije te susjedne BiH, kao i predstavnici brojnih udruga i društava, istaknuli su sljedeće – Topusko je mala, ali značajna općina s velikim potencijalom, vrijednim žiteljima koji će iskoristiti bogatstvo resursa za budući razvitak svoje općine, a kako iz nje mladi ne bi odlazili, već bi u njoj sretno i uspješno živjeli … i ono najznačajnije – radili.

Nakon što je nazočne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Topuskog Dragan Čučković, obratio se načelnik Općine Vlado Muža istaknuvši kako je Topusko mala općina, ali s velikim potencijalima. Glavni resurs je termalna voda, ali ima ih još.

Ove smo godine puno optimističniji kada je riječ o realizaciji projekata u Topuskom, kaže Muža.

U svijetlu budućnost Topuskog siguran je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Župan Žinić istaknuo je kako Lječilište Topusko i Top-Terme u zadnjih godinu i pol puno bolje posluju.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Topuskog nazočio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Zajednički projekt Općine Topusko i Grada Gline te Sisačko-moslavačke županije jest asfaltiranje 1200 metara ceste od Topuskog do Briona. 50% financijski sredstava izdvojit će Topusko i Glina, a 50% Županija. Ceste su voditeljice života, rekla je zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl-Vlašić.

A u Topusko su iz Zagreba došle i profesorica solo pjevanja i članica Kazališta Komedija Larisa Marak i profesorica čembala u Baletnoj školi u Zagrebu Martina Kralj koje su sve nazočne ostavile bez daha glazbenim nastupom. Larisa nam je otkrila kako je došlo do suradnje.

Dodajmo i kako su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Topuskog dodijeljena javna priznanja i svečane povelje najzaslužnijim pojedincima, društvima i udrugama koji svoju Općinu razvijaju i ljube i ne pitaju za cijenu. Čestitamo njima, a čestitamo i svim ostalim žiteljima Topuskog Dan općine i blagdan svetoga Vida.

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime