TOPUSKO: Lakše ozlijeđen u nezakonitom lovu

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov, kazneno su prijavljena dvojica muškaraca u dobi od 20 i 31 godinu...

814

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov, kazneno su prijavljena dvojica muškaraca u dobi od 20 i 31 godinu, dok je 31-godišnjak prijavljen i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31-godišnjak u mjestu Ponikvari, općina Topusko, u lovištu udruge s područja Topuskog, u ranim večernjim satima u srijedu, 6. ožujka, iz puške vojnog porijekla odstrijelio srnjaka. Nešto kasnije do njega je došao 20-godišnjak koji je uzeo njegovu pušku, te se hodajući preko oranice spotaknuo i pao, a prilikom pada došlo je do nekontroliranog ispaljenja jednog hica u 20-godišnjakovo stopalo prilikom čega je lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

VEZANE VIJESTI
Nezakonito posjedovao, izrađivao i nabavljao oružje

Od 31-godišnjaka je oduzeto oružje koje je nezakonito posjedovao, kao i odstrijeljeni srnjak koji je predan lovniku oštećene udruge, dok će materijalna šteta biti poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here