Trojac krijumčario ljude, uhvaćeni u Brestu Pokupskom

Sve za 1.600€

194
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv troje hrvatskih državljana (1977., 1974. i 1970.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona, 29. ožujka 2021. ispitalo 44-godišnjeg prvoosumnjičenika i predložilo određivanje istražnog zatvora protiv njega.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 28. ožujka 2021., prema prethodnom međusobnom dogovoru i uputama nepoznatog organizatora krijumčara ljudi, a kako bi se okoristili za ukupno 1.600,00 eura, na nepoznatoj lokaciji preuzeli više stranih državljana, znajući da su oni nezakonito izvan graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku.

Osnovano se sumnja da je 44-godišnji prvoosumnjičenik upravljao kombi vozilom te su u tovarnom prostoru bez sjedala, ventilacije, sigurnosnih pojaseva i prozora bili ilegalni migranti. Kao suvozač u kombi vozilu bio je 47-godišnji drugoosumnjičenik, a 51-godišnja trećeosumnjičena kretala se osobnim vozilom ispred njih kao tzv. prethodnica, kako bi ih upozorila na policijske ophodnje na cesti.

Osumnjičenici su, osnovano se sumnja, strane državljane prevozili u smjeru Zagreba, no policija ih je zaustavila u mjestu Brest Pokupski.

Nakon provedenog ispitivanja 44-godišnjeg prvoosumnjičenika, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i prvoosumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove. Drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenica pušteni su da se brane sa slobode, s obzirom da je u odnosu na njih ocijenjeno kako ne postoji osnov za određivanje istražnog zatvora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here