Trojica Petrinjaca pretukla umirovljenika u Puli

773

Trojicu napadača koji su u nedjelju pretukli 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea policija sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što zakon predviđa maksimalnu kaznu od čak osam godina zatvora.

Kako doznaje Sisak.info, riječ je o mladićima rodom iz Petrinje, a radi se o M.B. (24), R.B. (25) inače profesionalnom vojniku i pripadniku Gardijske bojne “Tigrovi” te njihovom maloljetnom prijatelju.

Policija je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja izvijestila da su u nedjelju ujutro, oko 6,15 sati, trojica mladića došla do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli. Kada ih je 69-godišnji muškarac, koji je čuvao terasu, upozorio na ponašanje došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan, gdje su se presvukli i maskirali te se ponovno vratili na Danteov trg oko sedam sati.

Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili, a ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju. Kako se doznaje, muškarcu su slomljena tri rebra i ruka.

Napadnutom muškarcu ispričao se i ministar obrane Damir Krstičević

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, jučer su se ispričali napadnutom Puljaninu i najavili da će protiv osumnjičenog pripadnika HV-a biti pokrenut i stegovni postupak “koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe”, navodi Hina.

Napadači se nalaze u pritvoru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime