Turneja radosti Sportskih igara mladih po šesti put u Topuskom

300-tinjak djece s područja općine natjecalo se u graničaru i trčanju na 60 metara

709

Simboličnim paljenjem baklje igara na Trgu bana Josipa Jelačića, Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla je i šesti put u Topusko. Ova zabavno-sportska manifestacija koju organizira Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju Igre mladih, okupila je 10. ožujka u Topuskom brojne mališane.

„Sportske igre mladih, kroz koje godišnje prođe nekoliko desetaka tisuća djece, prepoznate su i u ovoj županiji. Pripremili smo veliku Turneju radosti za čitavu Sisačko-moslavačka županiju, od Popovače, Topuskog, Gline i Siska. Inače, igre se održavaju u kontinuitetu od 1996. godine, već 24 godine. Ovdje je danas, s obzirom na to da je riječ o manjoj općini, 300-tinjak djece koji će se natjecati u graničaru i trčanju na 60 metara. Najbolji će se plasirati na državnu završnicu koja će se održati krajem lipnja u Splitu. Pobjednici će imati mogućnost sudjelovati na međunarodnom finalu u kolovozu gdje će odmjeriti snage s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije“, kazao je Benjamin Bauer iz PR odjela Sportskih igara mladih.

VEZANE VIJESTI
Javno prezentirali kako planiraju trošiti sredstva poreznih obveznika

Mali natjecatelji u Topuskom su osim pobjede, najviše očekivali druženje i dobru zabavu. Potvrdili su to Leo Likarević, Irineja Rakarić i Lucija Šalković, učenici 3. razreda OŠ Vladimira Nazora iz Topuskog.

Načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić izrazio je zadovoljstvo što su Sportske igre mladih ponovno u Topuskom.

„U ovih šest godina, mi u Topuskom mi smo se trudili da nam Sportske igre dođu te da i naša djeca osjete blagodati svega onoga što te igre promoviraju već 24 godine koliko traju. Mi znamo da u manjim sredinama poput naše to možda nije toliko sponzorski ili financijski atraktivno za organizirati. Zato smo posebno zahvalni organizatorima. Ovakva su nam događanja jako bitna. Bitna su i zbog socijalnog momenta jer dosta djece, oko 30-ak njih svake godine, na ovaj način odlazi na ljetovanje. Među njima ima i onih koji su tako prvi put vidjeli more. Zaista nam je drago da se tako nešto dešava i mi kao općina, koliko možemo, sudjelujemo u tome i sudjelovat ćemo i ubuduće“, poručio je Kuzmić.

VEZANE VIJESTI
OBAVIJEST Hrvatsko Selo bez struje

 

Od samih početaka igre podupire i Sisačko – moslavačka županija. Na otvorenju Turneje radosti u Topuskom nazočio je župan Ivo Žinić.

„Apsolutno podržavamo Sportske igre mladih u njihovim aktivnostima. Želimo u djecu usaditi taj jedan motiv da se bave sportom, jer nam ulaganje u sport i bavljenje sportom itekako znači za njihovo zdravlje u budućnosti. Ova Županija puno ulaže u sport, školski i klupski. Imamo i dosta vrhunskih sportaša. Nije nam žao niti jedne kune koju ulažemo u našu mladost. Podržavamo ovu manifestaciju i vjerujemo da će se i među ovom djecom pojaviti neki vrhunski sportaš. Podržavamo sport u cjelini, no želimo imati i pobjednike. Veseli nas kad netko iz naše županije postane državni prvak, a ono što još više veseli čitav hrvatski narod je da imam olimpijske i svjetske prvake“, rekao je Žinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here