U Glini brinu za sve stanovnike grada, bez obzira na njihovu nacionalnost

Broj socijalno ugroženih obitelji na području grada je 210, a 130 je starih i nemoćnih

951

Župan Ivo Žinić, gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i ravnateljica gradskog Crvenog križa Alberta Cestarić su u gradskoj vijećnici u Glini govorili o socijalnoj skrbi na području grada i okolnih sela.

Gradsko društvo Crvenog križa Glina trenutno zapošljava 23 osobe, rekla je ravnateljica ovog društva Alberta Cestarić, a rad im je baziran najviše na stare i nemoćne. Zbog toga su se prijavili na projekt „Zaželi!“ i kroz njega u prošloj godini zaposlili 15 osoba koje skrbe za oko 130 starih i nemoćnih na području Grada Gline. Provode i program „Dnevni boravak“ za starije i nemoćne. Broj socijalno ugroženih obitelji na području grada je 210, a 130 je starih i nemoćnih koje njegovateljice i geronto domaćice svakodnevno obilaze na području grada i okolnih sela.


U suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom prošle godine su sklopili ugovor o pružanju pomoći u kući i dostavi toplog obroka, gdje je pomogao i grad Glina kupnjom vozila za dostavu. U svom radu, rekla je Cestarić, imaju veliku potporu Županije i Grada.


Gradonačelnik Stjepan Kostanjević rekao je kako Grad odvaja znatna sredstva za rad Crvenog križa, izdvajajući daleko više od zakonske obveze. Posebno je naglasio kako je jedini kriterij za pomoć i skrb socijalni status: „Mi ovdje u Glini brinemo za sve stanovnike našeg grada, bez obzira na njihovu nacionalnost!“


Župan Ivo Žinić je rekao: „Najbitnije je da ne samo da na području županije imamo ravnomjernu skrb, socijalnu, zdravstvenu i svaku drugu, već i sve ostalo što radimo, radimo jednako za sve stanovnike Županije, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnost.

Župan je istaknuo ozbiljan problem „ostavljenih“ ljudi, starijih ljudi, čija djeca žive izvan Hrvatske, a ovdje ne brinu o svojim roditeljima. Zahvalio je i Crvenom križu i svima koji brinu o ljudima čiji potomci zaboravljaju na svoju obvezu. Čestitao je gradonačelniku Kostanjeviću i zahvalio mu na tome što vodi brigu o ravnomjernoj socijalnoj skrbi za sve.

AUDIO PRILOG POSLUŠAJTE OVDJE:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime