U Lipovljanima i Petrinji pronašli TNT i bombe

Pronašli su i razno streljivo

213
Foto: MUP

Građanin je u utorak, 24. svibnja čisteći šupu u mjestu Lipovljani pronašao 400 grama vojnog eksploziva TNT i pet komada raznog streljiva, izvjestili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Istoga dana građanka je petrinjskoj policiji dragovoljno predala 300 komada streljiva i 10 ručnih bombi koje je pronašla na tavanu kuće.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim, poručuju iz policije.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje.

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime